Спортивный Клуб "ЗОЛОТЫЕ КОЛЕСА"

Наш опрос

Оцените сайт
Всего ответов: 72

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Суббота, 20.04.2024, 06:21
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход | RSS
Главная » 2009 » Октябрь » 10 » Чемпіонат та Кубк України з маунтенбайку
23:41
Чемпіонат та Кубк України з маунтенбайку

Кам’янецькі траси – круто, круто і ще раз…

Кам’янецькі траси – круто, круто і ще раз…
02.10.2009 15:08:04

Кам’янецькі траси – круто, круто і ще раз…

Як і обіцялося („Фортеця” подавала анонс)  до Кам’янця-Подільського цими вихідними прибув великий велоспорт. Побачити таке нагода випадає лише один раз на рік…

Традиційно чемпіонат та Кубк України з маунтенбайку в місті відбувається в осінню пору (під кінець вересня). Цього року організатори наважилися на деякі корективи в змаганнях, що зробило їх ще видовищнішими. Усі любителі екстриму могли спостерігати за гонкою, яка відбувалася прямо біля мурів „Старої фортеці”. І це був перший день, і це був Кубок України у виді крос-кантрі…

Спочатку була розмітка

Власне, Кам'янецький крос-кантрі – це змагання на призи туристичної фірми «Гала-Тур»…

Підготовка відбувалася ще з 06:00 години ранку п’ятниці: організатори „малювали” трасу – робили розмітку, зводили спеціальні містки через річку (біля електростанції).

Погода зранку трохи вередувала, тому учасникам змагань довелося стартувати (близько 10:00 год.) на мокрій трасі. Та кажуть, що дощ у дорогу це добре. Але вже під час гонки були спортсмени, які переконалися, що це не зовсім так, ну, принаймні для них точно. Намочені дощем містки через воду стали справжнім випробуванням на трасі. Підкорити їх вдалося не всім – троє велогонщиків злетіли у воду. А гонщик з хмельницького виконав справжнє занурення… Але спортсменів це не зупиняло – вони „випливали” й знову виїжджали на трасу. Тай дощ падав не довго, згодом і сонечко показалося.

Стартували учасники біля „валів”, їхали через турецький міст, біля сувенірних крамничок повертали у провулок й спускалися до Смотрича, там через містки до Десятинної церкви, робили петлю біля пам’ятника „Семи культур” і піднімалися до фортеці – до фінішу. Лише читається так легко, насправді завдання не з простих, але впоралися всі. Таким видався день перший: курйози, боротьба, результати…

Та справжнє видовище всіх чекало у суботу. Змагання „переїхали” до            с. Врублівці – чемпіонат України зі швидкісного спуску (даунхіл). Траса використовувалася вперше (її відкрив, до речі, Любомир Харук) і була досить крутою!.. 


Спуск – більше швидкості, більше адреналіну

Дещо з довідки

Маунтінбайк – захопливий, видовищний вид велоспорту. Даунхілл – гонка на час по спеціально підготовленій трасі зі швидкісними та технічними ділянками (повороти, кам’яні спуски, трампліни), де спортсмен демонструє майстерність управління гірським велосипедом не лише на землі, а й у повітрі. Даунхілл – найекстремальніша та найшвидкісніша дисципліна в маунтенбайку. Швидкість на таких трасах досягає 80 км/год. Переможцем стає спортсмен, який здолає усі перепони і покаже кращий час.

Чемпіонат розпочався об 11 годині, до того часу учасники вже встигли випробувати трасу - хто раз, а хто й двічі. Кажучи чесно, не лише заради пошуку хорошого місця для фотографування, а й для особистої цікавості, вирішила прогулятися шляхом змагання... Подиву не змогла приховати - як там можна було стрімголов проїхати й не забитися?! Але, дивлячись на розминку спортсменів, зрозуміла, що для них це звична справа:)

Головним спостерігачем був суддя національної категорії Ілля Руссу (м. Чернівці), суддею на фініші – Присяженко, також був присутній заступник начальника управління Хмельницької облдержадміністрації у справах сім’ї, молоді та спорту Анатолій Білик.

Організатори своєчасно подбали про забезпечення лікарями з швидкої допомоги.

У Чемпіонаті взяла участь молодь у п’яти категоріях: юнаки, дівчата (з 1993-94 р.н.), юніори (з 1992-93 р.н.) та чоловіки, жінки (з 1990-го р.н.). Кам’янець-Подільський представляли 10 осіб, які тренуються у велосипедному клубі “Золоті колеса” (старший тренер Хмельницької області – Андрій Саражинський, тренер-викладач обласної дитячої юнацької спортивної школи – Олександр Полатайко).

Початок змагань серед трьох перших категорій проходив порівняно спокійно, а от чоловіки-жінкитримали глядачів у напрузі. Помітно нервував лікар, який до останнього не міг повірити, що вони долатимуть такий небезпечний шлях. Він помітно нервував, переминаючись із ноги на ногу, в очікуванні якихось казусних моментів, чим тішив суддів і тренерів...

Овації в своєму заїзді зірвав  29 номер – Микола Шепель (Хмельницька ОДЮСШ), який безстрашно практично пролітав над камінням та вражаюче  долав небезпечні повороти, що дозволило посісти ІІ місце в категорії «Юнаки».

А переможцями чемпіонату стали: у категорії дівчат золото у Віри Шварчук, серед юнаків І місце Констянтин Зеленко. Жінки: І місце – Ірина Слободян. Юніори: – Артур Лохманюк, чоловіки: – Віталій Зубченко.

Свою майстерність на змаганнях показали і вихованці кам'янецької школи велоспорту: Алла Бойко серед жінок – ІІІ місце, а Любомир Харук (чоловіки) – заслужене IV.


Постаралися – позмагалися

Організатори змагань висловлюють щиру подяку за допомогу в проведені турнірів туристичній фірмі «Гала-Тур» в особі Анатолія Ковальського, управлінню охорони здоров'я (Юрій Пливанюк), міському коллективу «швидкої допомоги» (Мирослав Коломий), міському коллективу УМВСУ на чолі з Миколою Семенишиним, Кам'янець-Подільському коллективу ДАІ з обслуговування міста (Микола Томашевський), коллективу КП «Комунбуд» (Скргій Когут) та ПП Анатолію Соболю.

Всі постаралися! І все вдалося! Так тримати! Кам'янець має потенціал!..

Підготували: Юлія Іванишина, Олексій Єленков 


Просмотров: 1425 | Добавил: goldenwheels | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]